Foto van Brenda Bakker die speels en als grapje haar tong uit steektIk ben Brenda Bakker en ik ben een Procreate verslaafde. Het plezier wat ik uit Procreate haal, wil ik graag met iedereen delen! Dit is dan ook de reden waarom ik uiteindelijk workshops en lessen ben gaan geven. Mijn lessen kun je tot nu toe vinden op Skillshare, maar op mijn eigen YouTube kanaal staat een aantal leuke gratis te bekijken How To videos.

Ik ben een heel creatief persoon. Vaak snel verveeld, maar met deze hobby ben ik nu al weer ruim 5 jaar zoet. Tekenen op mijn iPad is voor mij een belangrijk onderdeel in mijn dagelijks leven. Ik teken vooral voor de lol en om lekker even relaxed mijn hoofd leeg te maken. Ik sta bekend om mijn tekenstijl waarbij mijn tekeningen wel digitaal gemaakt zijn maar eruit zien alsof ze op papier gemaakt zijn. Dat is ook echt het resultaat waar ik naar streef. Want hoewel ik zelf heel graag digitaal teken vind ik persoonlijk dat, wanneer een tekening er te digitaal en te perfect uit ziet, het voor mij minder sprankelend en sprekend is. Minder perfect heeft voor mij persoonlijk meer charmes. Ik laat soms dus ook bewust wat charmante foutjes en wiebelige lijntjes in mijn werk zitten.

Hoe het allemaal begon? Ik ben begonnen met handletteren en het voordeel van digitaal werken vind ik vooral dat je kan blijven spelen met je ontwerp. Later ben ik meer gaan tekenen. Het mooie van digitaal tekenen is dat je oneindig veel kunt proberen, oefenen en dus leren zonder dat dit veel dure materialen en papier kost. Hierdoor voelde ik mij, als zuinige Hollander, veel vrijer en minder schuldig wanneer ik gewoon lekker van alles aan het uitproberen was. Op de iPad vind ik het ook vooral leuk om digitaal van alles uit te proberen. Lekker digitaal, maar dan wel met watercolour, acryl of gewoon lekker illustratief met een potloodlook. De mogelijkheden zijn haast oneindig!

Onderaan de startpagina vind je links naar mijn social media websites, neem 'ns een kijkje!